Groengras.jpg

KvINL-erkenning

Om uw bedrijf aan te melden voor Zonnekeur Installateur vragen wij onder anderen de KNvINL-erkenning. Hieronder ziet u hoe u de KvINL-erkenning kunt verkrijgen.

KvINL-erkenning

De stichting KvINL omvat een erkenningsregeling voor een aantal vakgebieden; Gastechnisch, elektrotechnisch, warmtepompen, luchtbehandeling, lichtreclame, etc.
Sinds enige tijd is de erkenning op het gebied van zonnestroom en zonnewarmte operationeel.

Stichting Kwaliteit voor Installaties Nederland (KvINL) is begin 2014 ontstaan uit de fusie van KBI (Stichting Kwaliteitsborging Installatiesector) en SEI (Stichting Erkenning Installatiebedrijven) en opgericht ten behoeve van de kwaliteitsborging binnen de installatiesector.

Voor een KvINL-erkenningg moet een bedrijf voldoen aan de volgende voorwaarden voor zonnestroom (pdf) en zonnewarmte (pdf):

Verklaring bedrijf inzake technisch beheerder
Diploma’s leidinggevende of coördinerende medewerker (technisch beheerder) Zonnewarmte of zonnestroom heeft een afgesloten het CITO examen ‘Deskundige’ en de praktijktoetsen ‘Installeren’ en ‘Bouwkundig monteren’ behaald. Ter voorbereiding van het CITO-examen en voor de praktijktraining en toetsen, kunt u een opleiding volgen. Een aantal opleidingen wordt door KvINL erkend.
of
Erkenning Verworven Competenties (EVC) indien de technisch beheerder in plaats van de vereiste diploma’s de vaardigheden kan aantonen. De procedure staat beschreven op de website van Kenteq (EVC voor technisch beheerder). Hier vindt u een Quickscan en aanmeldformulier. De kosten hiervan zijn €1250,-  (voor het doorlopen van een traject zonnestroom en Zonnewarmte doet Kenteq een passend aanbod. Prijzen 2018)
outillage (documenten en apparatuur)

Op de website van KvINL staat meer informatie over de de verschillende erkenningen. De kosten voor een KvINL-erkenning zijn € 82, – per jaar (prijspeil 2018, Het basisbedrag voor de EVI (Erkenningsregeling voor Installateurs) is € 56,50 per jaar. Per erkenning komt daar een bedrag van € 25,50 bij)

De diploma- en outillagelijsten van de KvINL-erkenning zonne-energie kunt u hier downloaden.