Groengras.jpg

KvINL-erkenning

Om uw bedrijf aan te melden voor Zonnekeur Installateur vragen wij onder anderen de KNvINL-erkenning. Hieronder ziet u hoe u de KvINL-erkenning kunt verkrijgen.

KvINL-erkenning

De stichting Stichting Kwaliteit voor Installaties Nederland (KvINL) is opgericht ten behoeve van de kwaliteitsborging binnen de installatiesector en omvat vele erkenningsregelingen, onder andere op het gebied van zonnestroom en zonnewarmte.
Voor een KvINL-erkenning moet een bedrijf voldoen aan de volgende voorwaarden voor zonnestroom (pdf) en zonnewarmte (pdf):

  • Verklaring bedrijf inzake technisch beheerder
  • Diploma’s leidinggevende of coördinerende medewerker (technisch beheerder) Zonnewarmte of zonnestroom heeft een afgesloten het CITO examen ‘Deskundige’ en de praktijktoetsen ‘Installeren’ en ‘Bouwkundig monteren’ behaald. Ter voorbereiding van het CITO-examen en voor de praktijktraining en toetsen, kunt u een opleiding volgen. Een aantal opleidingen wordt door KvINL erkend.
  • outillage (documenten en apparatuur)

Op de website van KvINL staat meer informatie over de de verschillende erkenningen. De kosten voor een KvINL-erkenning zijn € 84, – per jaar (prijspeil 2019, Het basisbedrag voor de EVI (Erkenningsregeling voor Installateurs) is € 58,- per jaar. Per erkenning komt daar een bedrag van € 26,- bij)

De diploma- en outillagelijsten van de KvINL-erkenning zonne-energie kunt u hier downloaden.