Groengras.jpg

Zonnekeur heeft nu een eigen website voor consumenten


Naast de website van DEPK, waarop vakmensen kunnen vinden hoe ze in aanmerking komen voor keurmerken op het gebied van duurzame energie is er nu ook een website voor zonnekeur. Hier vinden consumenten hun Zonnekeur Installateur, informatie over het Zonnekeur Installateur en Boiler. Lees hieronder het persbericht:

PERSBERICHT

Consumentwebsite Zonnekeur toont zonne-energie-experts in elke regio

Wie een expert in zonne-energie zoekt, kan vanaf nu vertrouwen op een officieel keurmerk: Zonnekeur Installateur. Het keurmerk maakt het mogelijk deskundige en betrouwbare aanbieders van zonne-energie te herkennen. De zonne-energiebranche laat hiermee zien een professionele bedrijfstak te zijn.

De populariteit van zonne-energie groeit snel, met name voor thuisgebruik. De laatste twee jaar is het aantal aanbieders van zonnepanelen en zonneboilers dan ook snel toegenomen. Voor zonneboilers bestond er al het keurmerk Zonnekeur Boiler. Dat keurmerk is in 2013 uitgebreid naar installateurs. Op de website www.zonnekeur.nl is voor elke regio in Nederland te zien welke installateurs aan het keurmerk voldoen.

De website is eenvoudig en overzichtelijk. Iedereen kan snel een expert in de eigen omgeving vinden die bewezen een betrouwbaar advies geeft.
Zonnekeur Installateur stelt hoge eisen aan opleiding en ervaring van adviseurs, de bedrijfsvoering en de monteurs van elk gekeurd bedrijf. Ook worden opgeleverde installaties steekproefsgewijs gecontroleerd om zo het kwaliteitsniveau op peil te houden. Omdat ook jonge bedrijven de kans moesten hebben de vereiste diploma’s te behalen, wachtte de stichting DEPK met het lanceren van de website. Inmiddels zijn er in alle regio’s in Nederland gekeurde installateurs te vinden.

Branchevereniging Holland Solar heeft het initiatief genomen voor het keurmerk. Inmiddels zijn er in Nederland veel bedrijven actief die zonne-energie aanbieden. Wij kunnen ons voorstellen dat de klanten door de bomen het bos niet meer zien bij de keuze van de leverancier en het product. Voor die doelgroep is het Zonnekeur Installateur bedoeld. De Zonnekeur Installateur kent de producten en kan een goed systeem ontwerpen en monteren. Gerard van Amerongen, voorzitter van Holland Solar: “We moeten in de huidige groeifase van de zonne-energiemarkt er alles aan doen om de kwaliteit te bewaken. Klanten verwachten een goed product en dat moeten ze ook krijgen. Daarom zijn we erg blij met Zonnekeur. Bedrijven met het keurmerk weten hoe ze het maximale rendement uit een zonnepaneel kunnen halen. Bovendien hebben ze kennis van veilig werken. Zonne-energie wordt steeds populairder en het is erg belangrijk dat de technologie alle beloftes waar kan maken. Dat kan alleen met professionele installateurs.”