Groengras.jpg

Het belang van duurzame keurmerken

Naarmate de vraag naar duurzame energie producten toeneemt en de markt groet, neemt de vraag naar betrouwbaarheid en kwaliteit toe. Hoe weet je of een bedrijf betrouwbaar is, duurzame kwaliteit levert en voldoende ervaring heeft om goed te kunnen adviseren?

Bij aanbestedingen door organisaties of overheden worden eisen gesteld aan de kwaliteit van installaties en diensten. Door de introductie van duurzame keurmerken kan kwaliteit worden aangetoond.

Op initiatief van Holland Solar is een kwaliteitssysteem ontwikkeld om kennis en kunde op het gebied van zonnestroom en zonnewarmte te kunnen borgen. Het doel is om bedrijven die installatietechnisch of bouwkundig betrokken zijn bij het verkopen, ontwerpen, monteren en beheren van zonne-energiesystemen een goede basis te geven om zonne-energie systemen van hoge kwaliteit te kunnen realiseren en dat vervolgens ook aan te tonen met het keurmerk.

Consumentenwebsite www.zonnekeur.nl maakt inzichtelijk welke bedrijven en producten op dit moment het keurmerk mogen voeren.